Kezdőlap

Veszélyes fák kivágása

 

Tisztelt leendő ügyfelünk!

Vállalkozásunk profiljai favágás (alpintechnikával is), veszélyes fák kivágása, ifjítása, viharkárok felszámolása.

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk az alpintechnikás fakivágásban, fák kivágásában, faágak biztonságos levágásában, gallyazásban. Az alpin típusú favágás lehetővé teszi a fa biztonságos lebontását olyan esetekben is, mikor a hagyományos földről történő döntés nem alkalmazható. Például nincs elég terület a fa mellett, vagy vezetékek haladnak át a lombkoronán. Az alpintechnika számos kedvezőtlen körülmény ellenére is biztosítja az épített környezet teljes megóvását. Minden alkalommal tiszta, gyors és minőségi munkavégzésre törekszünk.

Mivel foglalkozunk?

  • Terebélyes fák visszavágása
  • Veszélyessé váló fák kivágása (pl.: korhadás, repedés miatt)
  • Fiatalító vágás
  • Egymást keresztező ágak vágása
  • Faápolás, fagondozás
  • Viharkárok megelőzése (tetőszint alá vágás)
  • Viharkárok utáni eltakarítás

 

Hogyan dolgozunk?

 

A favágásra szakosodott ipari alpinista megfelelő felszerelésekkel (mászóvas, teljes testheveder szett, nagy teherbírású kötelek, speciális láncfűrész stb.) végzi el a favágást a fára felmászva, vagy leereszkedve.

Az alpintechnikával végzett favágás magas fokú szaktudást és megfontoltságot igényel, mivel egy meggondolatlan mozdulattal jelentős kár okozható.

A szakember a fát, ágakat kisebb darabokban lebontva, vagy kötél, kötélpálya segítségével távolítja el. Általában a fa ágaitól kezdve halad a törzs felé. Mialatt a favágó vágja a fát, a munkahelyzetet pozicionáló rendszert mindig meg kell kettőzni.

Veszélyessége miatt időigényes megoldás, mivel a favágónak többszörös biztosítással kell dolgoznia.

Fa visszavágásánál, ifjításakor általában a kivágásnál hosszabb munkaidővel kell számolnunk, hacsak nem éppen az alsó ágak levágásáról van szó, mivel ilyenkor a levágott részeket át kell juttatni a megmaradó lombkoronán, lehetőleg annak sérülése nélkül.

 

A munkafelvétel a következőképpen alakul:

Kapcsolatfelvétel az ügyféllel – időpont egyeztetés telefonon a +36-30/977-1801 számon

Kivonulás terepfelmérésre eszközökkel* – elvégzendő munkák egyeztetése

Egyeztetett munkák elvégzése

Levonulás a terepről.

*Kivonulás díja Pécs belterületén 5000Ft, 15 km-es körzetben 10.000 Ft, 15 km felett telefonos egyeztetés során, közös megállapodás alapján kerül a díj kiszámításra. A kivonulás gépekkel történik!

A munkafolyamatok időtartama függ a feladatok nagyságától, és az ügyfél kívánságától. Az árak nem időfüggők, megegyezés alapját képezik.

 

Mi lesz a kivágott fákkal?

 

  • Igény esetén elszállítjuk
  • Speciális esetben ledaráljuk

(Előre egyeztetés szükséges)

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a beérkező üzeneteket naponta egyszer, a munkanap végén tekintjük át. A kapcsolatfelvételre így csak másnap, lehetőleg munkaidőben kerül sor.

Ha rendelést szeretne leadni, vagy csak érdeklődne, kérjük írjon nekünk üzenetet, beérkezése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az oldal kizárólag információ közlésre szolgál, árakat nem tartalmaz. Megbízást csak helyszíni szemle végzése után tudunk vállalni, közös megegyezés alapján. 

Nyitva tartásunk: Hétfő – Vasárnap 00:00-24:00

Balázs Péter

Telefon: +36-30/977-1801

Adatvédelmi tájékoztató

 

 

 

 

Hívjon bizalommal!

 

Balázs Péter

+36-30/977-1801